Bij Punt Alfa Diving VZW kan je kiezen tussen SSI, TDI/SDI en CMAS opleidingen. De keuze is volledig aan jou.

Meer info van de verschillende opleidingen die we mogen geven per federatie kan je vinden door op het desbetreffend logo te klikken.

 

Waaruit bestaat een opleiding om te leren duiken?

  • Een basispakket theorie. Hier leer je alle begrippen en handelingen die we nodig hebben als duiker
  • Een zwembad opleiding. Alle handelingen die je moet kunnen om veilig te duiken worden eerst in het zwembad aangeleerd.
  • Eenmaal alles onder de knie, gaan we samen buiten duiken. Bij elke opleiding zijn er verplichte oefenduiken in open water. Hier is het allemaal voor echt en kan je de geleerde technieken gebruiken in Open Water.
  • Het 4de deel heb je volledig zelf onder controle, namelijk regelmatig duiken en zo ervaringen blijven op doen. Bij elke duik wordt een handeling namelijk herhaald en verbeterd. Hiervoor hebben we onze clubduiken.,

Hoe lang duurt een opleiding?

De duurtijd om de kennis, vaardigheden en ervaring op te doen ligt niet vast en is ook persoonlijk van duiker tot duiker.

In een opleiding ligt een minimum aan theorie en praktische uren vast, maar indien nodig wordt er meer tijd uitgetrokken voor de opleiding.

Het belangrijkste is niet uw brevet, maar wel uw duikopleiding. Zodat je met vertrouwen en de juiste kennis jouw hobby op een veilige manier kan beleven.

Voorwaarden om te leren/mogen duiken?

Duiken is een leuke ontspannende sport en je hoeft geen Olympisch atleet te zijn om er aan deel te nemen. Doch voor de veiligheid, voor jou en je buddy, moet je wel in staat zijn om 200m zonder hulp te kunnen zwemmen.

Er is een medische vragenlijst in te vullen alvorens je kan starten met een duikopleiding. Deze medische vragenlijst vul je samen met je huisarts of duikarts in.

Sommige addndoeningen zijn een tegenindicatie om te leren duiken, zoals zwangerschap,bepaalde vormen van hoge bloeddruk, epilepsie, enz... ook het gebruik van bepaalde medicatie zoals cortisone, bloedverdunners, sommige hartmedicatie, enz...

Wanneer je medische vragenlijst ingevult is, en de dokter geeft geen tegen indiciatie om te duiken staat je verder niets in de weg om de wondere onderwaterwereld te leren kennen en te leren duiken.

Duiken kan je al op jeugdige leeftijd. De minimum leeftijd in oze club is 12 jaar.

 

  

Onze opleidings tarieven kan je terug vinden bij je favoriete opleiding. Staat de prijs niet vermeld? Contacteer ons voor de juiste prijs.

 

   
   
   

 

We beschikken over meerdere instructeurs waardoor u op elk ogenblik met de duiklessen kan starten. Al onze opleidingen worden individueel of in kleine groepjes gegeven.

Hierdoor kan de opleiding doorgaan op het tempo van de student, zonder extra druk te leggen en zo een kwalitatieve opleiding, zowel voor beginners als gevorderen, te kunnen afleveren.

Heb je weinig tijd? Of heb je een variable uurrooster? Contacteer ons voor een spoedcursus, privécursus of een opleiding op maat.