CMAS

De Nederlandstalige Liga voor Onderwateronderzoek en -Sport, of afgekort NELOS, is een niet-commerciële Vlaamse duikfederatie waar je kan leren duiken.

NELOS is met zijn meer dan 10.000 leden de grootste duikfederatie van Vlaanderen. Alle leden zijn verzekerd bij ARENA N.V. en de duikbrevetten zijn internationaal erkend door het lidmaatschap van NELOS bij de Confédération Mondiale des Activités Subaquatiques (CMAS).

De duikopleiding is gebaseerd op het clubsysteem waarbij de nadruk ligt op een degelijk duikonderricht, zowel op praktisch als op theoretisch gebied, met het accent op de veiligheid en bijzondere aandacht voor de plaatselijke omstandigheden.

Het opleidingssysteem start als 1*Duiker (Supervised diver EN-14153) en je kan verder gaan naar 2* en 3*Duiker.

Het verdere traject kent verschillende instructeursniveau's van assistent instructeur tot 1*, 2* en 3*Instructeur. Voor de hogere opleidingen verwijzen we graag door naar de door Nelos-CMAS erkende Diving Centers zoals Hydro Lier, Aronax Heist op den Berg, Calypso Team in Heist op den Berg, enz.

Volgende opleidingen kan je wel bij Punt Alfa Diving volgen:

1*CMAS (Supervised Diver EN 14153-1)

Een basisopleiding tot 1*Duiker kan afgerond worden op 8 uur tijd, theorie, opleiding en praktijk zwembad met 5 duiken in openwater. Kostprijs alles inbegrepen inclusief verzekering en materiaalgebruik €400.

Van de 5 doopduiken mogen er 4 worden gedaan in een diep zwembad dieper dan 15m en 1 open waterduik met de vaardigheidsoefening op 2m.

Er is geen theoretisch en praktisch examen wel een continue evaluatie. Dit brevet kan ook gecombineerd worden met het nitroxbrevet. De eerste 5 duiken mogen gedaan worden op maximum 15m met een instructeur en vanaf dan tot maximum 20m. Na 15 duiken mag u ook met een 3*Duiker uw duikavontuur verder zetten. (zie standards infomap 1* en 2*Duiker)

 

2*CMAS (Autonomous Diver EN 14153-2)

Duiker moet minimum 20 duiken hebben gedaan sinds het behalen van 1* CMAS duikbrevet of gelijkgesteld (oefenduiken inbegrepen).
Beschikt over eigen materiaal.
Duiker moet zich verzekeren. (standards 2*Duiker)
Kostprijs: €450


• heeft enige onderwaterervaring opgedaan;
• kan manifeste duikongevallen herkennen en er adequaat op reageren;
• is in staat onder leiding van een ervaren duiker alle recreatieve duiken uit te voeren, hij moet kunnen functioneren volgens het buddy-systeem van de CMAS;
• kan als duikleider fungeren bij eenvoudige duiken.

 

Klaar voor je eerste stappen als duiker?

Klik hier voor je gratis initiatie...

Laatste nieuws

  • Geen berichten om weer te geven.
Go to top

Copyright © Punt Alfa Diving VZW